×

Bizimle Nasıl İletişime Geçebilirsiniz ?

1 Telefon: 0352 228 00 48
2 E-Mail: info@pronic.com.tr
3 İletişim formu ile biz sizi bulalım.

Erciyes Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi İdari Binası ve İnkübatör Merkezi - 3 No: 320-321-322 Melikgazi / Kayseri

Çalışma Saatleri

Pzt-Cum 9:00 - 18:00
Cmt - 09:00-14:00
Pazar günleri randevu ile çalışmaktayız.

FORGOT YOUR DETAILS?

İŞLETMELER NEDEN ARAÇ TAKİP SİSTEMİ KULLANMALI?

Araç takip sistemi, araç sayısı ne olursa olsun hemen her sektörden her iş koluna sağladığı önemli faydalar nedeniyle sadece Türkiye’de değil, dünyanın her yerinde yaygın olarak kullanılan bir sistemdir. Giderek artan mobil yaşamda, her geçen gün artan rekabet, artan yakıt fiyatları, daha da önemlisi zamanın en değerli varlık haline gelmesi, her kurumun kaynaklarını çok dikkatli ve doğru yönetmesini gerekli kılmaktadır. Araç takip sistemi, sahadaki araçlarınızın, yükünüzün, sürücünüzün, çocuğunuzun, kısacası değer verdiğiniz her şeyin kontrolünüz altında olmasına ve içinizin rahat etmesine olanak sağlamaktadır. Araç takip sistemi sayesinde yakıt tüketiminizi düşürebilir, kazaları azaltabilir, sahadaki gücünüzü verimli yönetebilir, suistimalleri önleyebilir, müşterilerinize daha iyi hizmet verebilir, sektörünüze uygun özel çözümler ile rekabette öne geçebilirsiniz.

Araç Takip Sistemi’nden Yararlanan İşletmeler Yakıt Giderlerinde Ne Kadar Tasarruf Sağlıyor?

Araç takip sistemi, taşımacılık ve lojistik firmalarına, hem ciddi bir gider kalemi oluşturan yakıt giderlerini düşürmeye hem de filo disiplinini sağlama yoluyla performanslarını ve verimlerini artırmaya yönelik çözümler sağlıyor. Taşımacılık ve lojistik firmaları araçlarını, taşınan yükü ve sahada görev yapan çalışanlarını bulundukları her yerden internet aracılığıyla 7/24 izleyebiliyor. Sistem sayesinde araçların yakıt tüketimi, izlenen rota, yük teslim zamanı takip edilebiliyor. Doğru rotada araç kullanımı, ekonomik sürüş yöntemlerine uyumlu araç kullanımı ve daha az rölanti ile %20’ye varan oranda yakıt tasarrufu sağlanabiliyor.

Araç Takip Sistemi ile Sürücü Davranışları Nasıl Raporlanıyor? İşletmeler Bu Raporlardan Nasıl Fayda Sağlayabilir? 

Yakıt giderlerinin sağlanan tasarruf ile birlikte hayati önem taşıyan, sürücünün aracı nasıl kullandığına dair bilgiler, ani hızlanma, sert fren, savrulma gibi kötü araç kullanım alışkanlıkları özel olarak raporlanabiliyor. Böylelikle yöneticiler bu raporlara dayanarak sürücü davranışlarını ödül ceza uygulamaları geliştirerek doğru araç kullanma yönünde teşvik ediyor, kazaların azalmasına ve iş güvenliğine katkı sağlıyor. 

Araç Takip Sistemi Türkiye Ekonomisine Nasıl Katkı Sağlıyor?

Türkiye’de araç takip sistemi öncelikli olarak yakıt tüketimini düşürmek ve filo disiplinini sağlamak için kullanılıyor. Sistemin Türkiye ekonomisine bugüne kadar sağladığı maddi katkı 25 milyar TL’nin üzerinde, yıllık katkısı da 5 milyar TL’nin üzerinde artarak devam etmektedir. Teknolojinin Türkiye’de geliştirilmesi sayesinde bu katkı şirketler tarafından ilk yatırım maliyeti dahil yılda sadece 300 milyon TL’lık bir harcama karşılığı elde edilebilmektedir. 

Makineler Arası İletişim (M2M), ya da daha yeni genişletilmiş ve popüler adıyla “Internet of Things (IoT)”, yani “Nesnelerin İnterneti” uygulamaları önümüzdeki yıllarda sağlayacağı verimlilik ile Türk firmaların rekabet gücünü artıracak, cari açığın azalmasında önemli bir rol üstlenecektir. 

Araç Takip Sistemi ile Okul Servisleri Nasıl Denetleniyor?

Çocuklarımızı okula götüren servisler hakkında bilgi almamız, çocuğumuzun trafikte güven içinde olduğunu bilmemiz çok önemli. Anne-baba olarak çocuklarımızın okul yolundayken güvende olduklarından emin olmak isteriz. Okul servislerinin, veliler ve firma yöneticileri tarafından izlenebilmesi ile öğrencilerin doğru zamanda doğru yerlerden alındığının ve indirildiğinin kontrol edilmesi sağlanıyor, sürücü ihlalleri anında kontrol edilebiliyor ve hız ihlalleri önlenebiliyor. Sistem sayesinde servis aracının hareket saatleri, hızı, okula ve eve varış saatleri, servis aracının duraklama yaptığı yerler, duraklama süreleri gibi bilgiler anında görülebiliyor. GPS uydularından alınan verilerle araçların internetten takip ve kontrol edilebilmesini baz alan sistemin yanı sıra servislerde araç içlerine entegre edilebilen kameralar sayesinde veliler çocuklarını an be an takip etme şansına sahip oluyor. Veliler çocuklarını bilgisayar ya da akıllı telefonuyla internet üzerinden diledikleri yerden takip edebiliyor. 

Araç Takip Sistemi ile Evimizde Yediğimiz Gıdaların Sağlıklı Kalması Sağlanabiliyor mu?

Sıcaklık Takip Sistemi ile soğuk zincirin korunarak, gıdaların tüketiciye, aşıların insanlara sağlıklı bir şekilde ulaşmasını sağlanıyor. Sağlığı tehdit eden riskler ürünün üretim aşamasından sevkiyatına, depolanmasına ve satışına kadar devam etmekte. Ürünlerin soğuk hava zinciri kırılmadan satış noktalarına ulaşmasının kontrolü çok kritik. Evimize giren gıdaları güvenle tüketebilmemiz, ürünlerin uygun şartlarda muhafaza ve sevk edilmesinin takibi ile mümkün, bu da ancak her aşamada depolama ve sevk koşullarının kontrolü ile sağlanıyor. Sistem sayesinde insan sağlığını tehdit edecek uygunsuz şartların oluşması önleniyor.

Sistem, hemen her ölçekteki şirketin kolayca sahip olabileceği, sağladığı çok yönlü faydanın yanında, yapılan yatırımın çok küçük kaldığı önemli bir teknolojik imkan sunmaktadır. Yaptığınız iş ne olursa olsun, sistemin size pek çok konuda fayda sağlayacağı neredeyse kesindir. Giderek artan mobil yaşamda, her geçen gün artan rekabet, artan yakıt fiyatları, daha da önemlisi zamanın en değerli varlık haline gelmesi, her kurumun kaynaklarını çok dikkatli ve doğru yönetmesini gerekli kılmaktadır. Takip sistemleri, sahadaki araçlarınızın, yükünüzün, sürücünüzün, çocuğunuzun, kısacası değer verdiğiniz herşeyin kontrolünüz altında olmasına ve içinizin rahat etmesine olanak sağlamaktadır. Takip sistemi sayesinde yakıt tüketiminizi düşürebilir, kazaları azaltabilir, sahadaki gücünüzü verimli yönetebilir, suistimalleri önleyebilir, müşterilerinize daha iyi hizmet verebilir, sektörünüze uygun özel çözümler ile rekabette öne geçebilirsiniz.

Araç Takip Sisteminin Çevrenin Korunmasına Katkısı Oluyor Mu? 

Küresel ısınma ve iklim değişikliği artık göz ardı edemeyeceğimiz boyutlarda. Bireysel ve kurumsal olarak karbon salınımını azaltmak için gereken sorumluluğu almamız gerekiyor. Fazla yakıt tüketimi ile doğaya karbondioksit salınımına neden oluyoruz. Karbondioksit salınımlarını yine eşdeğer bir karbondioksit tasarrufu ile telafi etmemiz gerekiyor. Nüfus artışı ve değişen yaşam şartları doğrultusunda tüketilen enerji miktarı her geçen gün artıyor, buna engel olmak mümkün değil. Ancak doğru önlemleri alarak enerji tasarrufu yapabilir, daha az karbon salımı gerçekleştirebiliriz. Sistem ile trafikteki araçların ekonomik sürüş takibi, rölanti süresi, sürücü performans kontrolü, güvenli sürüş takibi düzeyi ölçülüyor ve karbon salınımını azaltma konusunda önemli katkılar sağlıyor. Türkiye’de yaklaşık 24 milyon araç bulunuyor ve bu araçların 12 milyonunu ticari araçlar oluşturuyor. Tüm ticari araçlarda sistemin kullanıldığını düşünürsek ortaya çok ciddi rakamlar çıkıyor. Bir ticari araç yılda ortalama 3.000 litre yakıt harcıyor. Araç takip sistemi yaklaşık %15 tasarruf sağlanarak 450 litre daha az yakıt harcanıyor. Tüm ticari araçlarda kullanılsa, yılda 5,4 milyar litre, yaklaşık 32,5 milyar TL tasarruf olur. %15 tasarruf ile yılda bir araç sayesinde, 120 kg az karbon salınımı oluyor ve 4 ağacın sağlayacağı karbon tasarrufu sağlanıyor. Araç araç takip sistemi sayesinde 40 milyon ağaca eşdeğer katkı sağlamak mümkün.

ARAÇ TAKİP SİSTEMİ SEÇİMİNDE NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Araç takip sistemi seçiminin, sadece bir cihaz almaktan ziyade uzun yıllar sürecek bir hizmet alımı olduğunun bilinciyle hareket eden kuruluşlar, alım kararı verecekleri şirketin kalıcılığı, Ar-Ge’ye verdiği önem, bu konudaki birikimi, en son teknolojinin takibi ile satış sonrası hizmetlerin önemini bilmekte ve kararlarını bu doğrultuda vermektedir. Araç takip sistemleri teknolojisini Türkiye’de ilk geliştiren kişilerin 25 yılı aşkın Ar-Ge deneyimi ile 2004 yılında kurduğu Mobiliz’de bugün gelinen nokta, uzmanlarca geliştirilmiş dünyanın en iddialı kullanıcı arayüzüne ve sistem performansına sahip Mobiliz NG (Next Generation) takip sistemidir. Bu nedenle, çoğu sektör liderlerinden oluşan ulusal ve uluslararası pek çok saygın kuruluşun tercihi olmuştur. Toplamda 20.000’in üzerinde firmada 500.000’in üzerinde araçta sistemleri kullanılan Mobiliz, Türkiye’nin en büyük araç filosuna sahip Türk Telekom’un sistemini ve aynı zamanda yurtdışında bir Türk firmasının sağlamış olduğu en büyük araç takip sistemini kurmuş olma özelliğine sahiptir.

Mobiliz, dünyada hızla yükselen yeni teknolojiler arasında yer alan ve 2004 yılında yayınlanan bir rapora göre gelişmiş ülkelerin yatırım yapma kararı aldığı en kritik 10 teknoloji arasında sayılan Makineler Arası İletişim (M2M) alanında faaliyet gösteriyor. Araç tarafında M2M uygulaması olarak tanımlanan araç takip sistemi, yakıt tasarrufu, kontrol ve güvenlik sağlayarak operasyonel verimliliği artırma gücüne sahiptir. 

Araç takip sektöründe 25 yılın üzerinde deneyime sahip uzman bir ekip tarafından kurulan Mobiliz, kaydettiği hızlı büyüme, hayata geçirdiği teknolojik ilkler, yurt içi ve yurt dışında imza attığı önemli projeler ile takip sistemleri sektörünün öncülerindendir. Mobiliz, ileri teknolojisi ile müşterilerinin saha operasyonlarını verimli, güvenli ve çevre dostu bir şekilde yönetmelerine yardımcı olmakta, ürünleri ile bireylerden kurumlara, her sektörden ve her ölçekten müşterisine ürün ve çözüm sunmaktadır. 

Bir araçtan binlerce araca uzanan güvenilir ve yalın hizmeti, müşterisinin ihtiyaçlarına önem veren hızlı ve yenilikçi hizmet anlayışı ile araç takip sektörünün uzmanı Mobiliz, hayatın pek çok alanında fayda yaratmaktadır. Enerjiden sağlığa, finanstan inşaata, soğuk gıda zincirinden taşımacılığa kadar her sektöre katkı sağlayan Mobiliz, güçlü satış ve satış sonrası hizmet ağıyla markalara değer katmaktadır.

Araç Takip

Yük Takip

Motorsiklet Takip

Mobil DVR ve Kamera

Bazı Referanslarımız

İLETİŞİM

  • Bölge Satış Müdürü Mesut Yağmur T: +90 352 228 00 48
  • M: +90 553 911 38 00
  • E: m.yagmur@pronic.com.tr
  • T: +90 352 228 00 48
TOP